به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایسناف اجرای طرح برج دوقلوی شهرکرد از سال ۸۹ کلید خورد و با وجود اینکه قرار بود طی ۳۶ ماه تکمیل و به بهرهبرداری برسد، اما این طرح نیمهتمام باقیماند، پروژهای که قرار بود در زمینی به مساحت حدود ۶۰۰۰ مترمربع واقع در میدان بسیج شهرکرد و در ۲۶ طبقه احداث شود و واحدهای تجاری، خدماتی، درمانی، اداری، رفاهی و تفریحی از بخشهای پیشبینی شده در این پروژه بود.
اکنون برای اطلاع از وضعیت این پروژه بزرگ و اطلاعات بیشتر مصاحبهای با شهردار شهرکرد انجام شده است.
محمدحسین واحدیان، شهردار شهرکرد اظهار کرد: سال گذشته در نشست مطبوعاتی پیشنهادی مبنی بر تغییر کاربری تجاری به مسکونی برای برجهای دو قلو داده شد که به نظر میرسید پیشنهاد مطلوبی است و باید یک طرح توجیهی برای این پیشنهاد تهیه شود، البته از همان سال گذشته نسبت به طرح توجیهی اقداماتی انجام شد.
وی توضیح داد: از جوانب ترافیکی، اقتصادی و مالی، اجتماعی، سازهای، عمرانی و فنی بررسی و کارگروه داخلی متشکل از افراد صاحبنظر در داخل و خارج از شهرداری تشکیل و برای تهیه طرح توجیهی اقدامات آغاز شد که طرح توجیهی ابتدای امسال تهیه و در خردادماه این طرح در صحن علنی شورا مطرح شد، بعد از جلسات متعدد شورای شهر با تغییر کاربری از تجاری به مسکونی موافقت کرد، البته امکان داشت گزینههای بهتری هم وجود داشته باشد اما با وضعیت موجود و به منظور خسارت کمتر به اموال بیتالمال چنین تصمیم با موافقت جمعی گرفته شد.
شهردار شهرکرد ادامه داد: پس از موافقت شورای شهرطرح توجیهی برای تائید به کمیسیون ماده ۵ برده شد که با دلایل ارائه شده توسط شهرداری و شرایطی که باتوجه به نیاز شهرکرد مدنظر بود با مسکونی بودن این پروژه نیز موافقت صورت گرفت، میتوان گفت این مصوبه برای تصویب حدود سه ماه به طول انجامید که در نهایت شهریورماه به طور کامل و ۱۰۰ درصد موافقت کمیسیون ماده ۵ اخذ شد.
واحدیان بیان کرد: مرحله بعد برنامهریزی برای برجها بود که ساخت به صورت مشارکتی یا به صورت فروش انجام شود، گرچه با فراخوانهای عمومی که در سنوات گذشته اتفاق افتاده بود متوجه شدیم که میزان سرمایهگذاری برای برج نیازمند رقم بالایی است و هیچ بخش خصوصی این میزان سرمایهگذاری را به صورت مشارکتی با شهرداری پیش نخواهد برد، یعنی کسی ریسک سرمایهگذاری حدوداً ۲۰۰۰ میلیارد تومانی را نمیپذیرفت، بنابراین گزینه مشارکت کمرنگ و حذف شد.
به گفته وی، در این میان گزینه فروش برج پررنگتر شد، البته برای بحث فروش مجدداً باید مجوز شورای شهر گرفته میشد که شورا این پیشنهاد را برای فروش برج پذیرفت و مشروط بر این شد که اگر قرار است فروشی صورت گیرد باید مشخص شود رقم ناشی از فروش به چه صورت توسط شهرداری سرمایه گذاری میشود.
شهردار شهرکرد یادآور شد: در حقیقت به دلیل گذر زمان سودی که از ابتدای پروژه مدنظر بوده قطعاً حاصل نخواهد شد، به همین دلیل تلاش بر این بوده که اکنون پول دریافتی از محل فروش برج به منظور سرمایهگذاری و کارهایی که میتواند ارزش افزوده داشته باشد اختصاص داده شود تا به نوعی جبران مافات صورت گیرد.
واحدیان اضافه کرد: بعد از موافقت اولیه شورا، اسناد مزایده سریعا آماده و اقداماتی که قرار است برای سرمایهگذاری در آینده از محل فروش برج انجام شود، به همراه شرایط بهرهمندی از فروش برج تقدیم شورا شود.
وی ادامه داد: باتوجه به اینکه فراخوانی غیرعلنی برای فروش برج داده شد، خوشبختانه افرادی از داخل و خارج از استان برای خریداری برج با وضعیت موجود آمادگی خود را اعلام کردند که باید روند کار به صورت مطلوب و اداری طی شود.
واحدیان گفت: برخلاف مشکلات بسیار تاکنون این پروژه روند مطلوبی را طی کرده است، زیرا یکی از مهم ترین پروژههای استان از جهت ریالی و اجرایی و به عنوان پروژه شاخص استانی مطرح است، برای اولین بار تعیین تکلیف برج انجام میشود، زیرا این چرخه پس از حدود ۱۲ سال مجددا به جریان میافتد، به همین دلیل لازم است با شرایط و تدابیر خاصی کارها پیش رود که امید است تا پایان سال تعیین تکلیف نهایی انجام شود.
شهردار شهرکرد خاطرنشان کرد: در حال حاضر در میدان بسیج شهرکرد مشکل ترافیک وجود دارد، اینکه بیان شود به دلیل کاربری مسکونی ترافیک تشدید خواهد شد صحیح نبوده، زیرا در بخشی از طرح توجیهی بیان شده که میزان تقاضا به واسطه این برج در آینده افزایش نخواهد یافت به شرطی که کاربری همچنان مسکونی باشد، البته شش طبقه منفی شامل پنج طبقه منفی برای پارکینگ و طبقات منفی یک، همکف و اول کاربری تجاری دانه درشت و مابقی کاملا مسکونی خواهد بود، بنابراین میتوان گفت به لحاظ ارتفاع به عنوان یک نشان برای شهرکرد خواهد بود.
نظر شما